Jaarstukken 2020 Geamendeerd
portal

Arnhem: een veilige stad!

Veiligheid voor de wijk en als persoon

Veiligheid voor de wijk en als persoon

Doel

Veiligheid voor de wijk en als persoon

Arnhemmers moeten zich veilig voelen in hun wijk en buurt. Dit draagt bij aan sociale betrokkenheid en verheft de wijk. Het gevoel van veiligheid per wijk loopt uiteen van matig tot zeer goed. De inzet is gericht op wijken die achterblijven bij het gemiddelde Arnhemse niveau. Ook persoonlijk moet men zich veilig voelen om deel te nemen aan de Arnhemse samenleving. Daarom wordt ingezet op het tegengaan van discriminatie en geweld in afhankelijkheidsrelaties, bewustwording van drugsproductie en -handel in woon- en leefomgeving (amendement 19A60) en wordt er aandacht geschonken aan personen met verward gedrag met een veiligheidsrisico voor zichzelf of de omgeving. Jeugdcriminaliteit kan jonge levens in hun ontwikkeling remmen en verdient tijdig ingrijpen.

Turap 2 2020

Het gevoel van veiligheid per wijk loopt uiteen. Dat vraagt maatwerk. In de wijken zijn de problemen van bewoners op het gebied van de veiligheid opgehaald en geïnventariseerd. Deels is hier al op geïnvesteerd met projecten in Malburgen, Klarendal en de Geitenkamp. In 2020 wordt verder uitvoering gegeven aan de veiligheidsthema's per wijk/gebied. In het najaar wordt gestart met een project om ondermijnende drugscriminaliteit in bepaalde wijken tegen te gaan. Persoonsgerichte casusoverleggen in het Veiligheidshuis dragen bij aan de zorg en veiligheid van het individu en de leefomgeving. Er wordt de komende jaren ingezet op het bestrijden van seksuele intimidatie omdat iedereen zich vrij moet kunnen voelen in Arnhem. We zijn druk doende om in alle gebieden gevolg te geven aan de wijkveiligheidsplannen, maar we hebben wel enige vertraging opgelopen in de coronaperiode (door de maximale noodzakelijke inzet in de bestrijding van de coronacrisis) en zijn druk doende om in het najaar deze vertraging in te lopen.

Jaarverslag 2020

Arnhemmers moeten zich veilig voelen in hun wijk en buurt. Dit draagt bij aan sociale betrokkenheid en verheft de wijk. Het gevoel van veiligheid per wijk loopt uiteen van matig tot zeer goed. De inzet is gericht op wijken die achterblijven bij het gemiddelde Arnhemse niveau. Ook persoonlijk moet men zich veilig voelen om deel te nemen aan de Arnhemse samenleving. Daarom wordt ingezet op het tegengaan van discriminatie en geweld in afhankelijkheidsrelaties en wordt er aandacht geschonken aan personen met verward gedrag met een veiligheidsrisico voor zichzelf of de omgeving. Jeugdcriminaliteit kan jonge levens in hun ontwikkeling remmen en verdient tijdig ingrijpen. Hiervoor is gestart met het project BOTOC (Breed offensief tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit). In het Veiligheidshuis zijn er multidisciplinaire overleggen voor risicojeugd, personen met verward gedrag en radicalisering ten behoeve van een persoonsgerichte aanpak.

Deze pagina is gebouwd op 07/08/2021 14:51:56 met de export van 07/08/2021 13:52:17