Jaarstukken 2020 Geamendeerd
portal

Noordwest

Kansrijk opgroeien

Kansrijk opgroeien

Doel

Kansrijk opgroeien

In Noord-West willen we achterstanden bij kinderen voorkomen en aanpakken. We verbeteren de ontplooiingskansen van kinderen in Klarendal en St. Marten. Dit doen we door vroegtijdig achterstanden op te sporen en hierop integraal te acteren waarbij de ouderbetrokkenheid cruciaal is. We bieden voor de kinderen op het primair onderwijs een dagelijks naschools programma gericht op vier pijlers die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van het kind:

  1. Veiligheid
  2. Zelfredzaamheid
  3. Betrokkenheid
  4. Gezondheid en Vitaliteit

Het dagelijks naschools programma bestaat uit diverse onderdelen zoals taalontwikkeling, huiswerkbegeleiding, met aandacht voor sport, voeding en bewegen, creativiteit en muzikale ontwikkeling. Onze focus ligt voor 2020 op de doelgroep van kinderen van 0-16, waarbij vanuit de samenwerkende partners meer aandacht is voor de problematiek rondom de leeftijdsgroep van 10-14 jarigen, zoals de overgang van primair naar vervolgonderwijs. De doelgroep breiden we op langere termijn uit naar 0-18 jaar.

Turap 2 2020

Het naschoolsprogramma loopt naar tevredenheid. Het programma wordt door 95 kinderen gevolgd.  De indicatie loopt vanuit het wijkteam. De belangstelling voor het volgen van het programma is groot.  Binnen het programma wordt intensief samengewerkt met de diverse partners. Het vergroten van de ouderbetrokkenheid is dit jaar een specifiek aandachtspunt.

Jaarverslag 2020

Het naschoolse programma loopt naar tevredenheid. Het programma wordt door 95 kinderen gevolgd en is nog steeds zeer succesvol. Tijdens het afgelopen jaar is gekozen voor nog meer maatwerk in de begeleiding van de kinderen. Door 36 begeleiders (stagiaires en vrijwilligers) in te zetten is er zo veel mogelijk één op één of in kleine groepjes gewerkt. Dit om nog meer aan te sluiten op de individuele behoefte en ontwikkeling van het kind. We merken dat elk kind dat deelneemt, vooruitgang boekt. Niet alleen op het gebied van taal- en rekenvaardigheid, maar ook op sociaal-emotioneel gebied.
Gedurende de tijd dat de school gesloten was door de coronamaatregelen, hebben we op andere manieren geprobeerd om kinderen in beeld te houden, contact te behouden en buitenactiviteiten aan te bieden. Onder meer zijn er pakketjes/ cadeautasjes gemaakt voor alle leerlingen, is een YouTube-kanaal gestart en zijn boekenacties gehouden. Ook is er in de zomervakantie een breed programma aangeboden voor alle kinderen in de wijk.

Zoals de school het formuleert:' 'De Huiswerkclub maakt voelbaar dat we in Klarendal samenwerken aan de ontwikkeling van onze kinderen. De ouders, de klas, de school, het kinderwerk, het sportbedrijf, de wijk, iedereen helpt mee.’

Deze pagina is gebouwd op 07/08/2021 14:51:56 met de export van 07/08/2021 13:52:17