Jaarstukken 2020 Geamendeerd
portal

Meer volwassenen ontvangen passende zorg gericht op ontwikkelen of anders stabiliseren van zelfredzaamheid

Meer kwetsbare Arnhemmers wonen veilig thuis

Meer kwetsbare Arnhemmers wonen veilig thuis

Doel

Meer kwetsbare Arnhemmers wonen veilig thuis

Veel inwoners hebben helaas te maken met huiselijk geweld, waaronder mishandeling van ouderen. We willen  onveilige situaties sneller in beeld  krijgen (vroegsignalering) en kwetsbare inwoners een veilige woon- en leefomgeving  bieden. Bij dit doel werken we regionaal en intensief samen met Veilig Thuis (het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling), met de Sociale wijkteams en Moviera.

Turap 2 2020

We zetten voor kwetsbare Arnhemmers in op de aanpak van huiselijk geweld waaronder ook de aanpak ouderenmishandeling. We doen dit door meer aandacht voor op preventie en vroegsignalering te hebben (sturen op het gebruik van de meldcode, bijeenkomsten aandachtsfunctionarissen en bijvoorbeeld het verspreiden van onze nieuwsbrief Huiselijk Geweld voor alle professionals die met huiselijk geweld en kindermishandeling te maken kunnen krijgen). We hebben samenwerkingsafspraken tussen Veilig Thuis, de Sociale wijkteams en Moviera en zitten regelmatig met elkaar aan tafel om verbeterpunten te bespreken. Met woningcorporaties en gemeenten zijn afspraken gemaakt om vrouwen uit de opvang sneller en efficiënter in aanmerking te kunnen laten komen voor herhuisvesting.
Sinds de start van de coronacrisis zijn er zorgen over een toename van huiselijk geweld. De stress en spanning in gezinnen kan toenemen als gevolg van verplichte quarantaine en het vele op elkaars lip zitten. De verwachting was daarom dat het aantal meldingen en adviezen bij Veilig Thuis tijdens de coronacrisis omhoog zou gaan. Dit gebeurde niet. Het aantal meldingen en adviezen daalde zelfs en viel lager uit dan in dezelfde periode in 2019.
De oorzaak hiervan kan liggen in het feit dat professionals door de maatregelen rond het  coronavirus niet altijd een huisbezoek konden afleggen en daarmee de veiligheid vanaf afstand (online) moesten inschatten.
Via onze nieuwsbrief en via webinars hebben wij professionals uit betrokken sectoren (jeugdzorg, zorg, onderwijs, huisartsen en politie) op de hoogte gehouden over wat wel kan om zicht te houden op veiligheid vanaf afstand.
Inmiddels is het aantal meldingen en adviezen bij Veilig Thuis weer gelijk aan het niveau van 2019.
Wij blijven extra goed letten op kwetsbare gezinnen en de vraag of zij de juiste zorg krijgen die nodig is, juist in tijd van corona.

Jaarverslag 2020

We zetten voor kwetsbare Arnhemmers in op de aanpak van huiselijk geweld waaronder ook de aanpak ouderenmishandeling. We doen dit door meer aandacht voor preventie en vroegsignalering te hebben. We sturen hierbij op het gebruik van de meldcode, bijeenkomsten voor aandachtsfunctionarissen en bijvoorbeeld het verspreiden van onze nieuwsbrief Huiselijk Geweld, voor alle professionals die met huiselijk geweld en kindermishandeling te maken kunnen krijgen. We hebben samenwerkingsafspraken tussen Veilig Thuis, de Sociale wijkteams en Moviera en zitten regelmatig met elkaar aan tafel om verbeterpunten te bespreken. Met woningcorporaties en gemeenten zijn afspraken gemaakt om vrouwen uit de opvang sneller en efficiënter in aanmerking te kunnen laten komen voor herhuisvesting.
Sinds de start van de coronacrisis zijn er zorgen over een toename van huiselijk geweld. De stress en spanning in gezinnen kan toenemen als gevolg van verplichte quarantaine en het veel op elkaars lip zitten. De verwachting was daarom dat het aantal meldingen en adviezen bij Veilig Thuis tijdens de coronacrisis omhoog zou gaan. Dit gebeurde niet. Het aantal daalde zelfs en viel lager uit dan in dezelfde periode in 2019. De oorzaak hiervan kan liggen in het feit dat professionals door de maatregelen rond het coronavirus niet altijd een huisbezoek konden afleggen en daarmee de veiligheid van een afstand (online) moesten inschatten.
Via onze nieuwsbrief en via webinars hebben wij professionals uit betrokken sectoren (jeugdzorg, zorg, onderwijs, huisartsen en politie) op de hoogte gehouden over wat wel kan om zicht te houden op veiligheid van een afstand.
Inmiddels is het aantal meldingen en adviezen bij Veilig Thuis weer gelijk aan het niveau van 2019.
Wij blijven extra goed letten op kwetsbare gezinnen en de vraag of zij de juiste zorg krijgen die nodig is, juist in tijd van corona.

Deze pagina is gebouwd op 07/08/2021 14:51:56 met de export van 07/08/2021 13:52:17