Jaarstukken 2020 Geamendeerd
portal

Arnhem is een dienstverlenende en herkenbare netwerkgemeente, die open staat voor maatschappelijke initiatieven in het publieke domein zowel vanuit de stad als vanuit de wijken

Arnhem: dienstverlenend en herkenbaar - Een inclusieve organisatie

Arnhem: dienstverlenend en herkenbaar - Een inclusieve organisatie

Doel

Arnhem: dienstverlenend en herkenbaar - Een inclusieve organisatie

We willen in Arnhem een inclusieve organisatie realiseren. We streven ernaar om als organisatie over voldoende goed gekwalificeerde medewerkers te beschikken die hun wortels hebben op allerlei plekken in de maatschappij. Voor het duurzaam maken van onze organisatie streven we naar een vergroting van de instroom van jongeren.

Turap 2 2020

Het realiseren van een inclusieve organisatie kost tijd. Het is een proces dat gericht is op het creëren van een cultuur waar iedereen op gelijkwaardige wijze kan deelnemen, zijn talenten kan inzetten en zich welkom voelt.
Sociale veiligheid op de werkvloer speelt daarbij een grote rol. Uit het onlangs gehouden medewerkers onderzoek blijkt dat onze organisatie daar over het geheel genomen goed op scoort. Sociale veiligheid (3 vragen) score van 7,6 (benchmark; 7,4).

Jaarverslag 2020

De directie heeft in oktober 2020 een intern charter Diversiteit & Inclusie ondertekend. Hiermee is onderschreven en bekrachtigd dat dit thema voor de directie en de gemeente Arnhem topprioriteit heeft. In het charter is verwoord dat de gemeente Arnhem streeft naar een divers samengesteld personeelsbestand en een organisatie waar iedereen op gelijkwaardige wijze kan deelnemen, zijn talenten kan inzetten en zich welkom voelt.

In 2020 heeft de gemeente Arnhem meegedaan aan de Barometer Culturele Diversiteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit is gebleken dat 8% van onze medewerkers een niet-westerse migratie-achtergrond heeft. Wij hebben ons ook aangemeld voor deelname aan de Nederlandse Inclusiviteitsmonitor (uitvoering begin 2021). Voor een verdere toelichting wat we binnen de organisatie gedaan hebben, wordt verwezen naar de inspanningen in het kader van een 'inclusieve organisatie' bij het onderdeel 'wat hebben we gedaan'. Deze inspanningen op inclusie zijn in 2020 helaas overschaduwd door het rapport ‘op weg naar een inclusieve organisatie’ van de Universiteit Tilburg en de wijze waarop daarmee is omgegaan (amendement 21A30 Eerlijk over inclusie).

Deze pagina is gebouwd op 07/08/2021 14:51:56 met de export van 07/08/2021 13:52:17